MuzeMobiel

MuzeMobiel is een schoon vervoerssysteem met 3 elektrische voertuigen, voor alle bewoners van de Bitswijk, maar speciaal voor ouderen en kwetsbare mensen. Minder mobiele mensen en mensen, die soms wat extra hulp nodig hebben, kunnen hierdoor naar een activiteit in MuzeRijk, de huisarts, ziekenhuis Bernhoven, winkels, gemeentehuis, enz. Door deze mobiliteitsoplossing komen deze mensen minder snel in een isolement terecht, waardoor de kans op vereenzaming afneemt.
Voor het bezoek aan activiteiten in MuzeRijk kunnen ook bewoners, net buiten het gebied van de Bitswijk, van MuzeMobiel gebruik maken.

Elke Bitswijker mag in principe gebruik maken van MuzeMobiel. Tijdens het haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd eind 2018, hebben de bewoners al kennis kunnen maken met deze specifieke mobiliteitsoplossing. De zeer grote belangstelling, tijdens die onderzoeksperiode, is voor het bestuur van de stichting MuzeRijk voldoende reden om met een pilot te starten.

MuzeMobiel rijdt vooralsnog alleen op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Een enkele reis kost € 1,- (bij gebruik van een 10 strippenkaart) en bestellen van een rit kan bij de receptie van MuzeRijk persoonlijk of telefonisch 0413-268548.

*Dit project wordt volledig met vrijwilligers uitgevoerd!

Als chauffeur van MuzeMobiel leert men omgaan met kwetsbare mensen waardoor een betaalde baan, mogelijk als taxichauffeur, bereikbaarder wordt. Als een vorm van dagbesteding wordt een bijdrage geleverd als bijrijder. In deze rol kan men de passagier en de chauffeur van de MuzeMobiel ondersteunen met boodschappen dragen, inklappen van de rollator, vastzetten in de gordels, enz.

We hebben nog niet voldoende MuzeMobiel chauffeurs.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie van MuzeRijk.

Meer informatie: e-mail: receptie.muzerijk@gmail.com of tel. 0413-268548

De MuzeMobiel wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren.

LANCERING MUZEMOBIEL

Wat een mooie lancering van de MuzeMobiel vrijdagmiddag 6 maart j.l. was het. Met hartverwarmende toespraken van bestuursvoorzitter Ruud Sanders, initiatiefnemer Hans van Zon en wethouder Maarten Prinsen. En vooral met heel veel gezelligheid; want daar zijn we in MuzeRijk goed in. Het gezellig hebben met elkaar. Het klaarstaan voor elkaar en buurtgenoten!