MuzeMobiel

DE MUZEMOBIEL RIJDT VOOR JOU!

De MuzeMobiel is bestemd voor mensen die wat minder mobiel zijn en mensen die soms wat extra hulp nodig hebben. Het is bedoeld voor met name kwetsbare, eenzame en oudere mensen uit de Bitswijk. Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld naar een activiteit in MuzeRijk of naar een winkel, tandarts, huisarts, fysiotherapeut of ziekenhuis.

De MuzeMobiel rijdt van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Een enkele reis kost, afhankelijk van waar je woont, 1 á 2 strippen van €1,25, die via een 10 strippenkaart bij de receptie van MuzeRijk aangeschaft kunnen worden.

Bestellen van een rit kan via receptie@muzerijk.nl of 0413-268548.

Wees aardig voor de chauffeur; hij doet dit namelijk helemaal vrijwillig en voor jouw plezier!

Foto: Peter Noy

Leden van Fotoclub Maashorst hebben een audiovisuele compilatie gemaakt waarin de gebruikers en chauffeurs van de MuzeMobiel aan het woord komen. Zij leggen uit wat dit elektrische voertuig voor hen betekent. Het is meer dan passagiers van A naar B brengen. Wethouder Ramona Sour gaf tijdens een bijeenkomst op 27 oktober 2023 aan dat ‘Een beeld meer zegt dan duizend woorden.´ De MuzeMobiel is een laagdrempelige vervoersoplossing binnen de gemeente Maashorst voor mensen die het écht nodig hebben. Hieronder het mooie filmpje:

Hieronder een mooi filmpje over de MuzeMobiel op SB6!

Meerjarige subsidie voor de MuzeMobiel

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023 door gemeente Maashorst.

Stichting Muzerijk ontvangt in 2024 een subsidiebedrag van 11.000 euro voor de komende drie jaar (t/m 2026). Dat heeft het college van Gemeente Maashorst besloten. Deze subsidie is bedoeld om het MuzeMobiel-project te ondersteunen.

Wethouder Ramona Sour (Zorg en Welzijn): “De MuzeMobiel helpt mensen om mobiel te blijven en daardoor zijn mensen minder eenzaam. De MuzeMobiel draagt bij aan de kwaliteit van leven, en dat vinden we belangrijk, want iedereen moet in Maashorst mee kunnen doen. We leveren daarnaast met deze subsidie een belangrijke bijdrage aan duurzaam persoonsvervoer in onze gemeente.”

Provincie

Met deze subsidie blijft de MuzeMobiel ook de komende jaren beschikbaar voor inwoners van Bitswijk. Naast de bijdrage van de gemeente (11.000 euro) draagt ook de provincie Noord-Brabant hierin bij (8.000 euro).  

MuzeMobiel biedt kleinschalig en duurzaam vervoer aan voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Vaak is dit vanwege een beperking of ouderdom. De MuzeMobiel is beschikbaar voor mensen met en zonder zorgindicatie. Daarmee is het een mooie aanvulling op Regiotaxi en regulier openbaar vervoer.

Vrijwilligers

De MuzeMobiel is een vrijwilligersinitiatief dat in 2019 is ontstaan in de wijk Bitswijk om bewoners van A naar B te brengen. Inmiddels worden de elektrische ‘karretjes’ ook ingezet voor het vervoer van inwoners die nét buiten Bitswijk wonen. Met de subsidie kan de MuzeMobiel ook de komende jaren blijven rijden.

DE MUZEMOBIEL MAAKT 10.000e RIT!

MuzeRijk vierde afgelopen woensdag 1 februari dat de MuzeMobiel haar 10.000e rit gereden had! Een van onze meest ervaren MuzeMobiel chauffeurs Herman Paalman en bestuurslid Hans van Zon verrasten de 10.000e passagier; vaste MuzeRijk gast Bertus Karssens met een bloemetje en een presentje. Tijdens de daarop volgende gezellige en zeer drukbezochte nieuwjaarsreceptie ’s middags werd samen met onze vrijwilligers hierop het champagneglas geheven en werden er diverse andere hoogtepunten van het afgelopen jaar én nieuw op te zetten projecten toegelicht.

Het rijden met onze comfortabele MuzeMobielen wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren.