Sporten

Saturnus Hendriks Coppelmans

Volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans heeft als doel voorwaarden te scheppen om de volleybalsport te kunnen uitoefenen in de breedste zin van het woord. Met gemiddeld 300 NeVoBo leden behoort zij tot de middelgrote verenigingen. Prestatief, binnen de mogelijkheden van de eigen vereniging. Met veel nadruk op de jeugd waarvoor een meerjarenprogramma is opgezet. Daarnaast is er een aparte afdeling voor een recreatieve volleybalcompetitie waaraan zo’n 400 sporters deelnemen. Saturnus/HC is een hechte vereniging met een lange historie en niet meer weg te denken uit Uden.

Saturnus/HC heeft binnen MuzeRijk een eigen sporthal “De Ring” met daarin diverse extra ruimten. Deze worden ook gebruikt door andere verenigingen waardoor er goede contacten en vermengingen ontstaan zijn. De samenwerking met de scholen verloopt zo goed als vlekkeloos en plezierig.  Multifunctionaliteit zit hen in het bloed zogezegd. In de nieuwe MFA beogen zij dezelfde samenwerking om zo een vertrouwde omgeving te creëren.

Saturnus/Hendriks Coppelmans probeert een “verbinding” te maken met de bewoners van de Bitswijk. En is er van overtuigd dat een sportvereniging ook een maatschappelijke functie heeft. Om die reden hebben ze er bewust voor gekozen om hun activiteiten midden in de Bitswijk te concentreren in de nieuwe sporthal.

START-TO-VOLLEY

Volleybal is een technisch uitdagende sport. Ook voor kinderen vanaf 8 jaar! Voor hen heeft Saturnus een speciaal programma opgesteld. In 11 lessen word hen de basisvaardigheden aangeleerd en wordt het spel uitgelegd. Met een rustige opbouw van het programma zorgt een zeer ervaren trainer er voor dat iedereen mee kan doen. Samen met een sportfysiotherapeut stemt hij het programma af op de bewegingsvaardigheden van de startende speler.

Start-to-volley is een ideale gelegenheid om aansluiting te vinden bij de recreanten training van de vereniging (zie hierna). En voor de geïnteresseerde is er de mogelijk om in de zomer maanden aan te sluiten bij de Beach trainingen op de velden bij MuzeRijk.

De kosten voor deelname aan start-to-volley bedragen € 35,- (eenmalig). De lessen vinden plaats in de sporthal van MuzeRijk op dinsdagavond van 20.30 tot 22:00 uur. De groep heeft ruimte voor maximaal 14 deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen overwegen we met een tweede groep te starten om 19.00 uur

Ben je geïnteresseerd, wil je graag op de hoogte gehouden worden of je plekje al veilig stellen, stuur ons een mailtje naar:  starttovolley@saturnushc.nl

Saturnus/HC organiseert al jaren een recreanten competitie. Teams, ingedeeld in meerdere klassen strijden om het kampioenschap, nog beter, de eer. Vanaf september 2020 biedt de vereniging ook trainingen aan voor de recreanten. Deze training is interessant voor;

  • Spelers die enthousiast zijn geworden door start-to-volley.
  • Spelers die willen volleyballen en al enige ervaring hebben.
  • Spelers uit de recreanten competitie die graag (extra) willen trainen.