Sporten

Saturnus Hendriks Coppelmans

Volleybalvereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans heeft als doel voorwaarden te scheppen om de volleybalsport te kunnen uitoefenen in de breedste zin van het woord. Met gemiddeld 300 NeVoBo leden behoort zij tot de middelgrote verenigingen. Prestatief, binnen de mogelijkheden van de eigen vereniging. Met veel nadruk op de jeugd waarvoor een meerjarenprogramma is opgezet. Daarnaast is er een aparte afdeling voor een recreatieve volleybalcompetitie waaraan zo’n 400 sporters deelnemen. Saturnus/HC is een hechte vereniging met een lange historie en niet meer weg te denken uit Uden.

Saturnus/HC heeft zijn eigen sporthal “De Ring” met daarin diverse extra ruimten. Deze worden ook gebruikt door andere verenigingen waardoor er goede contacten en vermengingen bestaan. De samenwerking met de scholen verloopt zo goed als vlekkeloos en plezierig.  Multifunctionaliteit zit ons in het bloed zogezegd. In de nieuwe MFA beogen wij dezelfde samenwerking om zo een vertrouwde omgeving te creëren.

Nieuw voor Saturnus/Hendriks Coppelmans wordt een “verbinding” te maken met de bewoners van de Bitswijk. Saturnus/HC is er van overtuigd dat een sportvereniging ook een maatschappelijke functie heeft. Om die reden hebben we er bewust voor gekozen om midden in de Bitswijk onze activiteiten te concentreren in de nieuwe sporthal.

START-TO-VOLLEY

Regelmatig ontvangt volleybal vereniging Saturnus/Hendriks Coppelmans het verzoek van mensen die graag willen gaan volleyballen. Men heeft op het strand of op de camping een leuk spelletje gespeeld en wil dit een vervolg geven. Binnen de huidige organisatie van Saturnus/HC lukt het niet om deze beginnende volleyballers iets passend te bieden. Voor starters is er nog geen plaats.

Dit gaat veranderen!

Kennismaking voor beginners: Op 4 februari 2020 start Saturnus/HC met start-to-volley. Middels 11 kennismakingslessen maken beginners kennis met volleybal. Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf ca. 18 jaar.

Volleybal is een technisch uitdagende sport. In 11 lessen worden de basisvaardigheden aangeleerd en wordt het spel uitgelegd. Met een rustige opbouw van het programma zorgt een zeer ervaren trainer er voor dat iedereen mee kan doen. Samen met een sportfysiotherapeut stemt hij het programma af op de bewegingsvaardigheden van de startende speler.

Start-to-volley is een ideale gelegenheid om aansluiting te vinden bij de recreanten training van de vereniging (zie hierna). En voor de geïnteresseerde is er de mogelijk om in de zomer maanden aan te sluiten bij de Beach trainingen op de velden bij MuzeRijk.

De kosten voor deelname aan start-to-volley bedragen € 35,- (eenmalig). De lessen vinden plaats in de sporthal van MuzeRijk op dinsdagavond van 20.30 tot 22:00 uur. De groep heeft ruimte voor maximaal 14 deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen overwegen we met een tweede groep te starten om 19.00 uur

Ben je geïnteresseerd, wil je graag op de hoogte gehouden worden of je plekje al veilig stellen, stuur ons een mailtje naar:  starttovolley@saturnushc.nl

Saturnus/HC organiseert al jaren een recreanten competitie. Teams, ingedeeld in meerdere klassen strijden om het kampioenschap, nog beter, de eer. Vanaf september 2020 biedt de vereniging ook trainingen aan voor de recreanten. Deze training is interessant voor;

  • Spelers die enthousiast zijn geworden door start-to-volley.
  • Spelers die willen volleyballen en al enige ervaring hebben.
  • Spelers uit de recreanten competitie die graag (extra) willen trainen.