Verwacht

GRATIS ENTREE!

Op 15 november 2023 is het weer zo ver! Dan is er in MuzeRijk weer een gratis Udense senioren gezondheidsdag. Op deze dag gaan FAAM fysiotherapie, MISSIE Maashorst, Ons Welzijn en MuzeRijk, als jij dat wilt, jou onderzoeken op jouw geestelijke en lichamelijke fitheid. Na afloop van deze testen spreken ze dan met jou door wat er eventueel aan jouw gezondheid te verbeteren valt en waar je met jouw eventuele problemen terecht kunt. Ook zijn er presentaties door FAAM, Ons Welzijn en MISSIE Maashorst en staan er kraampjes met informatie. Meer informatie volgt later.

Denk je nu al: ‘dat is écht iets voor mij?’ Meld jezelf dan nu alvast aan via faamfysiotherapie@gmail.com En geef dit ook door aan de wat oudere mensen in jouw omgeving, zodat zij zichzelf ook kunnen opgeven. Hoe meer fitte ouderen in Uden, hoe beter tenslotte!

MuzeRijks Faameuze Fitdag wordt mede mogelijk gemaakt door het UdenFONDS.

Zet dit alvast in je agenda: op zondag 11 juni is er een optreden van de enthousiaste groep muzikanten Hannemanne uit Volkel! Ze spelen een uitgebreid repertoire van Classic Rock, Nederpop, Polka, Rock´n Roll en smartlappen. Geloof ons: hier wil je écht bij zijn! Ze beginnen met spelen vanaf 14.00 uur.

ONS welzijn Ouderencafé

Themabijeenkomsten over ouder worden

We starten in Ontmoetingsplein Muzerijk, Klarinetstraat 4, 5402 BE Uden met een introductie over ONS welzijn en we verwelkomen vervolgens de gastsprekers. De themabijeenkomsten worden op verschillende locaties georganiseerd. Sluit aan bij een bijeenkomst bij jou in de buurt.

Gratis deelname en aanmelden is niet nodig.

De Themabijeenkomst gaat over WMO en wonen: Wet Maatschappelijke Ondersteuning en woonvormen voor ouderen. De datum is: vrijdag 26 mei 2023 van 14.00-16.00 uur

SAMEN LEZEN IN MUZERIJK

Samenlezen is een activiteit om andere wijkbewoners te ontmoeten en te leren kennen. Het gaat vooral om het samen genieten van verhalen. Samen praten, nadenken en lachen, leuke en minder leuke herinneringen delen, gevoelens kunnen uiten: bij samenlezen gebeurt dit allemaal.

Samenlezen is voor iedereen. Iedereen kan meedoen aan de activiteit, zowel fervente lezers als mensen die niet zoveel lezen. Samen lees je een tekst of een gedicht en met elkaar bespreek je wat die tekst bij je oproept. Het is geen boekenclub waarbij je eerst een heel boek moet lezen, maar gewoon een plek waar je elkaar kan ontmoeten.

Voor de begeleiding van de samen leesgroep zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Je wordt dan getraind door de initiatiefnemers van de Culturele Apotheek, de initiatiefnemers van de activiteit. Deze training bestaat uit twee dagen, en wordt georganiseerd in de 1e en 3e week van maart. Precieze data en locatie volgen nog. In deze training krijg je informatie over de methodiek, adviezen en tips om goed het gesprek te kunnen leiden en ga je ook actief aan de slag door te oefenen met voorlezen.

Hou je van lezen en lijkt het je mooi om je in te zetten voor anderen door een samen leesgroep te begeleiden? Ben je een sfeermaker die goed kan luisteren? Dan is het begeleiden van een samen leesgroep misschien iets voor je.

Voor meer informatie over meedoen of begeleiden kun je contact opnemen met:

Joke Bloem: joke.bloem@ons-welzijn.nl telnr. 06 10987695

of Mary van Egmond: mary.vanegmond@ons-welzijn.nl telnr. 06 14342411

MUZERIJK MEEZING AVOND

MuzeRijk wil vanaf 13 oktober een soort van liederentafel gaan organiseren, maar we zouden MuzeRijk niet zijn, als we dit niet in een iets ander jasje zouden gaan steken! Het zal eenmaal per maand gaan plaatsvinden. (De 2e vrijdag van de maand)

Het wordt dus een avondje gezellig meezingen, waarbij we de tekst van alle liedjes via een beamer op de muur zichtbaar gaan maken. Dit gaan we doen in samenwerking met de DJ en Animator Eugénio.

We gebruiken ook iets meer Nederlandstalige muzieknummers van deze tijd, gecombineerd met Nederlandstalige nummers vanaf ongeveer 1975.

Deelname aan deze gezellige avond kost € 2,50 per persoon, hiervoor ontvang je als gast ook een gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst.

De eerste MeeZingAvond MuzeRijk staat gepland op 13 oktober 2013.

Daarna op 10 november en 8 december.  Aanvang 20.00 -22.30 uur.

MUZERIJK HOUDT JE FIT!

Start bewegen voor Senioren. Hoe houdt MuzeRijk haar iets oudere bezoekers fit?  O.a. door ze gezond te laten bewegen en door leuke muziek te draaien en gezellig na te praten bij een kop koffie of een ander drankje. Beweging en sociaal contact zijn ook voor jou als senior belangrijk. De mogelijkheid daartoe biedt MuzeRijk je van harte aan. Er is een schijf van vijf die gezond eten aanbeveelt. Er is ook een schijf van vijf voor onze mentale gezondheid die het volgende aanbeveelt:

GENIETEN, VOLDOENDE RUST, BEWEGEN, WEINIG STRESS EN SOCIALE CONTACTEN.

Wat mag je er van verwachten?                                                                                                               Elke donderdag gaan we tussen 09.00 tot 10.30 uur 45 minuten bewegen met muziek onder professionele begeleiding van Jordi Paters. Daarna samen gezellig napraten. Kosten Euro 3,00 per keer/les. Betaling per kwartaal vooraf (€39,-) kan via een automatische afschrijving.

We doen dit gewoon bij ons in MuzeRijk.  Groep 1 start om 9:00 uur en groep 2 start om 9:45 uur. Bent je al lid? Dan is aanmelden niet nodig en kom je gewoon naar 1e de les toe.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, aanmelden kan via 0413-268548, of stuur even een e-mail naar receptie@muzerijk.nl

YOGA IN MUZERIJK.
De lessen zijn geschikt voor iedereen, met of zonder yoga ervaring. Juist door de rustige vorm van Yin Yoga is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga Vooral mensen met blessures en/0f een zittend beroep kunnen hier veel baat bij hebben.
Doordat de houdingen bij Yin Yoga in MuzeRijk straks op de grond worden uitgevoerd, gebruiken we onze spieren rustig aan, op een verantwoorde manier. Hierdoor wordt het bindweefsel maximaal gestimuleerd zonder dat je jezelf forceert.

In het bijzonder geschikt voor;
– Stijve mensen
– Mensen die een actief leven leiden
– Oudere mensen
– Vrouwen en mannen in de overgang
– Mensen met een burn-out
– Mensen met een frozen shoulder
– Mensen met blessures
Als je regelmatig yin yoga beoefent kan het:

– Stress reduceren
– Je gewrichten mobiliseren, meer beweeglijkheid geven in je lichaam
– Lichamelijke spanningsklachten verminderen
– Een ‘open mind’ creëren
– Stilte brengen: geest en lichaam kalmeren en balanceren
– Piekeren en angsten verminderen
– Zorgen voor een betere circulatie
– Diepere ontspanning geven
– Flexibiliteit verbeteren

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd wat deze mooie vorm van Yoga voor jou kan doen kom dan voor een proefles (Proefles EUR 5,00). Bij ons in MuzeRijk worden de yogalessen verzorgd door Yin Yoga instructrice Angela. We doen dat op de woensdagochtend

Iedereen is welkom; maar schrijf je vooraf wel even in via een e-mail naar:  receptie@muzerijk.nl of 0413-26268548
We nemen dan, zodra we weer mogen beginnen, contact met je op.
Meer informatie vind je op: www.yinyogaangela.nl