Verwacht

SAMEN LEZEN IN MUZERIJK

Samenlezen is een activiteit om andere wijkbewoners te ontmoeten en te leren kennen. Het gaat vooral om het samen genieten van verhalen. Samen praten, nadenken en lachen, leuke en minder leuke herinneringen delen, gevoelens kunnen uiten: bij samenlezen gebeurt dit allemaal.

Samenlezen is voor iedereen. Iedereen kan meedoen aan de activiteit, zowel fervente lezers als mensen die niet zoveel lezen. Samen lees je een tekst of een gedicht en met elkaar bespreek je wat die tekst bij je oproept. Het is geen boekenclub waarbij je eerst een heel boek moet lezen, maar gewoon een plek waar je elkaar kan ontmoeten.

Voor de begeleiding van de samen leesgroep zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Je wordt dan getraind door de initiatiefnemers van de Culturele Apotheek, de initiatiefnemers van de activiteit. Deze training bestaat uit twee dagen, en wordt georganiseerd in de 1e en 3e week van maart. Precieze data en locatie volgen nog. In deze training krijg je informatie over de methodiek, adviezen en tips om goed het gesprek te kunnen leiden en ga je ook actief aan de slag door te oefenen met voorlezen.

Hou je van lezen en lijkt het je mooi om je in te zetten voor anderen door een samen leesgroep te begeleiden? Ben je een sfeermaker die goed kan luisteren? Dan is het begeleiden van een samen leesgroep misschien iets voor je.

Voor meer informatie over meedoen of begeleiden kun je contact opnemen met:

Joke Bloem: joke.bloem@ons-welzijn.nl telnr. 06 10987695

of Mary van Egmond: mary.vanegmond@ons-welzijn.nl telnr. 06 14342411

MUZERIJK HOUDT JE FIT!

Start bewegen voor Senioren. Hoe houdt MuzeRijk haar iets oudere bezoekers fit?  O.a. door ze gezond te laten bewegen en door leuke muziek te draaien en gezellig na te praten bij een kop koffie of een ander drankje. Beweging en sociaal contact zijn ook voor jou als senior belangrijk. De mogelijkheid daartoe biedt MuzeRijk je van harte aan. Er is een schijf van vijf die gezond eten aanbeveelt. Er is ook een schijf van vijf voor onze mentale gezondheid die het volgende aanbeveelt:

GENIETEN, VOLDOENDE RUST, BEWEGEN, WEINIG STRESS EN SOCIALE CONTACTEN.

Wat mag je er van verwachten?                                                                                                               Elke donderdag gaan we tussen 09.00 tot 10.30 uur 45 minuten bewegen met muziek onder professionele begeleiding van Jordi Paters. Daarna samen gezellig napraten. Kosten Euro 3,00 per keer/les. Betaling per kwartaal vooraf (€39,-) kan via een automatische afschrijving.

We doen dit gewoon bij ons in MuzeRijk.  Groep 1 start om 9:00 uur en groep 2 start om 9:45 uur. Bent je al lid? Dan is aanmelden niet nodig en kom je gewoon naar 1e de les toe.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, aanmelden kan via 0413-268548, of stuur even een e-mail naar receptie@muzerijk.nl